VIHANNESVILJELIJÄT ry:n SYYSKOKOUS

Paikka:

Qvidja Gård
Kuiti¬antie 337
FI-21630 Parainen

Aika: Perjantai 29.11.2019 klo 14

Tilan esittely, Pekka Heikkinen
Soilfoodin esitys Aki Laaksonen

 

VARSINAINEN KOKOUS

Esityslista:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja
sihteeri
kaksi pöytäkirjantarkastajaa
( ääntenlaskijaa )

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
( Sääntöjen mukaan kokouskutsu on lähetettävä
seitsemän päivää ennen kokousta )
4. Hyväksytään työjärjestys
5. Toimintasuunnitelma seuraavalle vuodelle
6. Päätetään seuraavan vuoden jäsenmaksu ( nyt 25euroa )
7.Hallituksen matkakulut (nyt 0.30 euroa/km + 10 euron päiväraha)
8. Käsitellään tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle
9.Vahvistetaan tulo- ja menoarvio seuraavalle vuodelle
10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja seuraavalle vuodelle
11. Valitaan hallituksen jäsenet seuraavalle vuodelle:

Erovuorossa syyskokouksessa 2019 ovat:
Marko Knaapi Matti Laurila, varajäsen
Sami Uusikartano Miika Lassila
Hanna Rei

12. Valitaan toiminnantarkastajat seuraavalle vuodelle. Nyt Juhani Piirainen ja Heikki Meriö
13.Valitaan edustaja Puutarhaliiton ”Avomaan vihannesviljelyn tuotantovaliokuntaan”. Nyt Timo Mäkinen.
14. Muut asiat

Tervetuloa

Sihteeri

*******************************************************************************************************

Laivaseminaari 20.-21.1.2020

 

Tammikuinen laivaseminaari järjestetään 20. -21.1.2020 Viking Grace –laivalla Turku-Tukholma reitillä

 

Vihannesviljelijät ry:n ja Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton tammikuun risteily järjestetään tuttuun tapaan pimeän tammikuun piristämiseksi sekä yleisen vireystilan kohottamiseksi.
Risteily toteutetaan jo perinteiseen tapaan Viking Grace -laivalla. Laiva lähtee Turusta illalla ja saapuu takaisin Turkuun seuraavana iltana.
Seminaarin aamupäivän yhteisinä aiheina ovat mm. uudet kasteluratkaisut erikoisviljelyyn sekä muutokset työehtosopimukseen 2020. Kasvinsuojelu ja lannoitus ovat kantavina teemoina erillisissä seminaareissa. Saamme myös paljon tietoa ulkomaisilta luennoitsijoilta. Ilmoittautumisajan loppuvaiheessa ohjelma julkaistaan www.vihannesviljelijat.fi ja www.hmlry.fi sivuilla ja voitte sieltä nähdä mahdollisia ohjelmamuutoksia.
Osallistujia oli viimeksi yli 260 ja yhtä paljon odotetaan myös tällä kertaa. Yleensä matka täyttyy hyvää vauhtia, mutta peruutuspaikkoja voi olla saatavissa vielä vuoden 2020 puolella.
Huomatkaa kuitenkin, että hyttikortit ovat nimellisiä avainkortteja. Tämä tarkoittaa, että viime hetken ilmoittautujia on vaikeaa saada mukaan risteilylle.

 

Ilmoittauduttehan ajoissa mukaan!

 

Tervetuloa,
Miika Ilomäki Fredrik Björklund
Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto Vihannesviljelijät RY

 

Vihannes-, mansikan- ja omenanviljelyseminaari

Viking Gracella 20.-21.1.2020

 

ALUSTAVA OHJELMA:

Kaikki aikataulut ovat Suomen aikaan

Maanantai 20.1.
19.30 – 20.40
Ilmoittautuminen ja risteilylippujen jako Viking Linen Turun terminaalissa.
Lippujen jakopiste satamassa määräytyy sen mukaan, mihin seminaariin aiotte pääsääntöisesti osallistua.
20.55
m/s Viking Grace lähtee kohti Tukholmaa
21.00
Kokoontuminen laivan luentosaliin Conference-osastolle, kannella 9
Seminaarin avaus ja iltatilaisuus
puutarhaviljelijät Esko Holma ja Paula Achrén

Tiistai 21.1.
Kaikille yhteinen aamupäivä 8.30 – 12.45
7.00 – 8.30 Aamiainen Buffet Aurorassa kannella 10
8.30 – 9.00 Muutokset työehtosopimukseen 2020, Toimitusjohtaja Kristel Nybondas, Maaseudun Työnantajaliitto
9.00 – 9.20 Kasvistieto Oy - Hintatietoa viljelijöiden apuun, Timo Taulavuori, Kasvistieto Oy
9.20 – 10.10 Kasteluratkaisut erikoisviljelyyn, Julian Gruzelier, Technical Manager Netafim UK
10.10 – 10.40 Tauko
10.40 – 11.40 Hallantorjuntalaitteet ja mekaninen rikkaruohontorjunta, Arno Plankenhorn, Clemens GMBH & CO, Saksa
11.40 – 12.30 Kahvi ja sämpylä

 

Vihannesviljelyn iltapäivä
12.40 – 13.30 Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min
13.30 – 14.00 Maanjärjestys kasvinsuojelussa, Matias Rönnqvist, Viljelijän Avena Berner
14.00 - 14.30 Kahvi
14.30 - 14.55 Uudet biologiset valmisteet Vihannesviljelyyn, Wilhelmiina Kallio, Biotus Oy
14.50 – 15.20 Ruskutusveden laatu ja ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali
15.20 - 15.40 Ajankohtaista kasvinsuojelussa, Sören Pagh, BASF, Ruotsi
15.40 – 16.10 Vihannesten lajikkeet ja vihannestuotanto Tanskassa, Steen Möller-Madsen, Hazera, Tanska
16.10 – 16.30 Ajankohtaiset asiat Vihannesviljelyssä, Mika Virtanen, kasvinviljelyasiamies, MTK
17.00 Ruokailu Buffet Aurora
19.50 Laiva saapuu Turkuun

Marjanviljelyn iltapäivä
12.45 – 14.00 sama luentotila omenanviljelijöiden kanssa
12.45 – 13.30 Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min
13.30 – 14.00 Ruskutusveden laatu ja ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali
14.00 - 14.30 Kahvi
Erillisluennot marjanviljelijöille 14.30 – 16.30
14.30 - 15.20 Mansikan lajikejalostus ja uudet lajikkeet, Steven Osterloo, Flevo Berry, Hollanti
15.20 - 15.40 MTK:n Muovisopimus, Mika Virtanen, kasvinviljelyasiamies, MTK
15.40 – 16:10 Maanjärjestys kasvinsuojelussa, Matias Rönnqvist, Viljelijän Avena Berner
16.10 – 16.30 Ajankohtaista marjantuotannossa, Miika Ilomäki, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto
17.00 Ruokailu Buffet Aurora
19.50 Laiva saapuu Turkuun

Omenanviljelyn iltapäivä
12.45 – 14.00 sama luentotila mansikanviljelijöiden kanssa
12.45 – 13.30 Yritysten uutuuspuheenvuorot a 3 min
13.30 – 14.00 Ruskutusveden laatu ja ajankohtaista kasvinsuojelussa, Erik Lindroos, Nordisk Alkali
14.00 - 14.30 Kahvi
Erillisluennot omenanviljelijöille klo 14.30 – 16.30
Oscar Annex, kannella 11
14.30 - 15.15 Herbicidit omenanviljelyssä, Matias Rönnqvist, Viljelijän Avena Berner
15.15 – 15.35 Ajankohtaista hedelmänviljelyssä, Tomi Pousi, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry
15.35 - 16.05 Uudet biologiset valmisteet omenaviljelyyn, Wilhelmiina Kallio, Biotus Oy
16.05 – 16.30 Ajankohtaista hedelmien kasvinsuojelussa, Sören Pagh, BASF, Ruotsi
17.00 Ruokailu Buffet Aurora
19.50 Laiva saapuu Turkuun

Laivaseminaarin hinnat ja ilmoittautuminen:

Varaukset on tehty pääasiassa Inside -hyteistä (sisähytti) ja Seaside -hyteistä (ikkunallinen hytti). Kaikki hytit ovat autokannen yläpuolella. Muitakin hyttivaihtoehtoja on saatavilla, mm. Premium-hyttejä (kysy lisää ilmoittautumisen yhteydessä).
Hinta sisältää valitun hyttipaikan, luennot, kaikki ohjelman mukaiset tarjoilut kokoustiloissa, illallisen ruokajuomineen (viini tai olut) sekä kattavan meriaamiaisen.

Hinta euroa Hinta euroa sis. alv
2 henkilöä Inside - hytissä (sisähytti) 175,- 217,00
1 henkilö, Inside – hytissä (sisähytti) 195,- 241,80
2 henkilöä Seaside - hytissä (ikkunallinen hytti) 189,- 234,36
1 henkilöä Seaside - hytissä (ikkunallinen hytti) 219,- 271,56

Omena- ja mansikkaseminaarin laskuttaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry. (hintaan ei lisätä arvonlisäveroa).
Vihannesseminaarin laskuttaa Åkers Consultancy (hintaan lisätään alv 24%).
Huom! Ilmoittautumiset 18.12.2019 mennessä:
Vihannesseminaari: Fredrik Björklund, puh. 050 593 4350, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Hedelmä- ja marjaseminaari: Maija Soukainen, puh. 040 553 1236, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ilmoittautumisesta ei lähetetä erillistä vahvistusta. Laskut pyritään lähettämään ennen seminaarin alkua.
Ilmoittautuessa kysytään Viking Linen matkustajaluetteloa varten syntymäaika ja osoite. Ilmoittakaa samalla, mihin seminaariin aiotte pääasiassa osallistua. Lippujen jako satamassa tapahtuu myös tämän jaon mukaisesti. Halutessanne voitte ilman eri korvausta osallistua muidenkin seminaarien luennoille.
Jos joudutte perumaan risteilyn sairastumisen takia, ilmoittakaa siitä välittömästi. Yritämme saada tilallenne lähtijöitä varallaololistalta. Jos ehdit jostain syystä satamaan vasta juuri ennen laivan lähtöä, jätämme hyttikorttisi terminaaliaulassa olevaan lippujen tarkastuspisteeseen.
Muistathan ottaa mukaan henkilökortin tai passin.
Viking Linen terminaalin osoite on: Linnansatama, Ensimmäinen Linja, 20100 Turku